Mappie Hartsuiker, Atelier & Galerie Suikerhart, Putterweg 74, 3886 PD Garderen, Tel: 0577-462312, E-mail: M.Hartsuiker@kpnmail.nl

Mijn schildersloopbaan begon ik als plateelschilderes bij de Porceleyne Fles in Delft waar ik o.a. in de showroom schilderde voor bezoekers en uitleg gaf over het schilderen van Delfts Blauw. Tevens volgde ik een opleiding op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

Jarenlang ben ik lid geweest van het atelier Te Werve in Rijswijk waar ik met medekunstenaars twee keer per jaar exposeerde. Daarnaast heb ik mijn kennis van het schildersvak verbreed door mij als autodidact in nieuwe gebieden van de schilderkunst te bekwamen. Inmiddels heb ik mijn geheel eigen stijl ontwikkeld.

 

Expressieve, emotioneel krachtige schilderijen met een sterk kleurgebruik hebben mijn voorkeur. Daarbij pas ik mijn eigen heel herkenbare techniek toe die de basis vormt voor mijn zinnen prikkelende schilderijen.

 

Mijn werken ontstaan niet volgens een voor opgezet plan maar zijn het resultaat van gevoel, intuïtie en innerlijke emotie. Daarbij is het schilderen zelf en het opbouwen van een werk, het ontstaansproces dus, net zo belangrijk als het eindresultaat.

 

In 2014 ben ik ook begonnen met het maken van keramiek.

 Nadere kennismaking met de kunstenares